Welkom!


Op zoek naar een leuk weekendproject? Macrame onderzetters zijn eenvoudig én verslavend om te maken. Leuk als boho home decor of voor een feestje.

Volg de instructies in onderstaande video om te ontdekken hoe je een ronde macramé onderzetter maakt.


Hiervoor heb je nodig:

 
  • Katoenkoord 5mm op maat geknipt voor je project: 14x 80cm, 1x 120cm
  • Schaar
  • Kurken onderzetter
  • Spijkertjes
  • Kam of borstel
Hoe ga je te werk?
Het katoenkoord van 120 cm gebruik je als vullerkoord voor de spiraal die de onderzetter vormgeeft. Om te starten  met de onderzetter vorm je een lusje met het touw. Vervolgens maak je vier koorden van 80cm vast aan het katoenkoord met een lark's head knot of leeuwerikenknoop. Trek het lusje aan zodat alle koordjes mooi in een klaverblad tegenover elkaar te komen staan.
Nu kan je beginnen knopen. Neem steeds het vullerkoord als basis, en ga met de cordonknoop steeds de cirkel rond. Elke keer neem je een volgende streng, waarmee je één volledige cordonknoop maakt. Wanneer de afstand tussen de knoop en de volgende streng te groot word, voeg je een nieuwe streng toe met behulp van de leeuwerikenknoop.
Ga zo rond tot je 4 à 5 rijen van je spiraal hebt afgewerkt. Je zal merken dat sommige koorden nu erg kort zijn. Leg een halve steek knoop in je vullerkoord en trek het stevig tegen de vorige knopen van de spiraal aan.

Knip alle uiteinden nu kort, ca. 3 cm en ga vervolgens met een kam over de franjes om ze uit te kammen. Nadien kan je de franjes ook nog gelijk knippen, zodat je onderzetter mooi rond wordt.

Heb je de smaak te pakken? Ontdek ook andere leuke macramé projecten!