3x Creatief voor Kerst

De feestdagen zijn op komst, en dat betekent voor mij dat ik al een hele tijd bezig ben met handgemaakte kerstdecoratie. Want wanneer we in de winter wat meer tijd binnen doorbrengen, is het zo fijn om het huis daar ook helemaal op voor te bereiden.


Dit jaar maak ik het graag extra gezellig in huis, en dus heb ik 3 tutorials gemaakt met enkele van mijn favoriete kerstprojecten. In deze tutorials laat ik je zien hoe je drie mooie kerstdecoraties zelf kan maken.


1. Kerstster van houten kralen

Houten kralen zijn één van de klassiekers die voor mij altijd in mijn craft supplies moet zitten. De blanke kralen lenen zich voor verschillende projecten, zoals kransjes (wat denk je van deze krans met droogbloemen, of deze cuties voor in de kerstboom?), sleutelhangers (bijvoorbeeld deze), macramé... of voor deze mooie kerststerren.2. Gevouwen engeltjes van kraftpapier


Kraftpapier is ook zo'n essential voor al wie graag creatief bezig is. Met dit bruine papier kan je cadeautjes inpakken, palmbladeren vouwen (wat denk je van deze voor op een zomerse feesttafel?), of deze mooie engeltjes maken.


Je hebt kraftpapier, lijm, houten kralen en koord nodig. Ze zijn zo simpel maar zo lief!3. Kaarsenhouders met wintergroen


Kaarsen zijn helemaal dé trend van winter 2020. En al helemaal als je ze zelf versiert. Ik heb ervoor gekozen om mijn kaarsen blank te laten, maar om de kaarsenhouders een upgrade te geven. Ik koos voor vier glazen flesjes, die ik opvulde met wintergroen: wat denk je van dennentakken, eucalyptus of mos? Of ga voor fleurig met gedroogde bloemen en bladeren. Variatie genoeg! Je vindt ze in onderstaande tutorial.Ik wens je een creatieve kerstvakantie! :)


Veel liefs,

Kristien