Macrame: 5 tips om te starten met knopenOp zoek naar een leuk weekendproject? Macramé is een heerlijke techniek om een paar uurtjes mee zoet te zijn. En je kan er zoveel leuks mee maken!


  • Macramé onderzetters

Onderzetters zijn eenvoudig én verslavend om te maken. En ook perfect voor een gezellige namiddag met vriendinnen. Je vindt mijn macramé onderzetter tutorial hier.

Maar schrik niet, één onderzetter bevat best veel macramétouw :)
  • Macramé sleutelhangers

Heb je minder touw over? Dan zijn sleutelhangers altijd een goed idee! Ook met kleine restjes macramétouw maak je vrolijke sleutelhangers, zoals deze fishtail braid. Succes gegarandeerd bij je vriendinnen met zo'n leuk zelfgemaakt cadeautje.


Bron: www.macrameforbeginners.com


  • Macramé vlaggenlijn

Maak voor je volgende feestje eens zelf vlaggetjes! Met behulp van macramétouw en houten kralen kan je zelf een vrolijke vlaggenlijn maken. Kies voor één of meerdere kleuren touw in jouw favoriete kleuren. Tip: ook leuk in de kinderkamer!
Bron: www.minimalistmacrame.com


  • Macramé (lucht)plantenhanger

Geef je plantjes een nieuwe thuis met behulp van macramé. De macramé plantenhanger is immens populair, en voor een goede reden ook: planten in je interieur zorgen voor rust, ontspanning en frisse lucht. Score!


P.S. Deze plantenhanger kan je ook in mijn shop vinden!


  • Macraweave

Macraweave is de combinatie van macramé en weven. Met deze combinatie van technieken en materialen maak je mooie wall hangings om je interieur op te fleuren. Ik ben zelf een grote fan van het werk van Nederlandse fiber artist Tamar Samplonius.


Wist je overigens dat ik ook workshops Macraweave op het programma heb staan? Je ontdekt ze hier!Heb jij de smaak van macramé te pakken? Deel dan gerust jouw creatie en tag @projectfivetonine. Ik ben benieuwd wat voor moois je gaat maken!