Macrame: Wedding & Event styling

Ik ben helemaal in de ban van macrame. Je kan er prachtige creaties mee maken voor in huis, een macrame wandhanger als decoratie voor de (kinder)kamer of in een boho interieur, unieke handgemaakte accessoires, zoals onderzetters, stoelcovers en plantenhouders, kerstversiering en leuke decoratie. In deze reeks blogs wil ik je graag inspireren met verschillende manieren waarop jij macrame kan gebruiken.


Vandaag is het de beurt aan event & wedding styling. Ga jij binnenkort trouwen, of heb jij een ander feest of evenement in het vooruitzicht? Macramé kan een mooi alternatief of aanvulling zijn op bloemendecoratie voor je bruiloft. In onderstaande posts deel ik mijn 5 favoriete manieren om macramé in te zetten in wedding styling.


Interesse in unieke decoratie? Contacteer mij gerust vrijblijvend voor verhuur van macramé styling, of voor macramé maatwerk voor jouw feest of evenement. Macrame styling kan persoonlijk geleverd worden in heel Vlaanderen (gratis levering in groot Rotselaar, Leuven en Aarschot).


Wedding backdrop van macrame en (droog)bloemen


Macrame + bloemen backdrops moeten natuurlijk op de eerste plaats komen in dit lijstje. Ik vind ze echt prachtig: macrame op grote schaal, in combinatie met een wolk van droogbloemen (flower cloud). Al helemaal bij een bruiloft in open lucht.

Macrame welcome sign / Macrame place card holders


Heet je gasten welkom met een mooie én functionele hanger. Deze place card holder helpt je gasten om hun tafel terug te vinden op een mooie en ludieke manier.

Macrame photobooth


Creëer mooie herinneringen voor jezelf en je gasten met een photobooth. Een mooie rieten stoel, romantische bloemen en een macrame backdrop maken het plaatje helemaal af. Een macrame photbooth is ook prachtig bij een babyborrel, communie of bedrijfsevent.

Tip: neem zeker een kijkje bij het werk van Tiffany Lusteg voor kleurrijke en moderne fiber art backdrops.
Trouwboeket met macramé


Macrame verwerken in je trouwboeket? Het is nog niet zo gek! Denk maar aan een macrame bouquet wrap rond de steel van een romantisch boeket, of aan een flower hoop met macramé voor de bruidsmeisjes. Achteraf kunnen de bruidsmeisjes de flower hoop ook mee naar huis nemen als wandhanger én herinnering aan de mooie dag.

Unieke cadeautjes voor gasten


Een alternatief voor snoepjes of plantjes als bedankje voor je gasten: een macrame sleutelhanger. Functioneel, leuk, én het ziet er nog mooi uit naast je gastenboek!
Meer inspiratie en ideeën: https://pin.it/OVN6t0v


Zin om zelf aan de slag te gaan met macrame? Ontdek dan zeker mijn DIY pakketten, open workshops en workshops op maat.


Veel liefs,

Kristien


P.S. De bron van alle afbeeldingen is terug te vinden via mijn Pinterest board: https://pin.it/OVN6t0v