top of page

Mijn 2020 in boeken

Een uitzonderlijk jaar vraagt om uitzonderlijk veel boeken, toch? Als je mij een beetje kent, weet je dat ik veel én snel lees. En 2020 was daar zeker geen uitzondering in. Wanneer ik niet creatief bezig was, was ik vaak aan het lezen. De 22 boeken die ik dit jaar gelezen of herlezen heb, deel ik ook graag met jou.


Dit jaar herlas ik voor het eerst ook enkele boeken die ik in 2019 of in het begin van het jaar had gelezen. De tweede (of zelfs derde) keer lees ik dan een stukje sneller, maar ik vind het zo fascinerend dat er andere dingen blijven hangen dan wanneer je iets voor het eerst leest. Voor 2021 plan ik om nog meer boeken te herlezen, maar vooral om boeken sneller om te zetten in actie. Pareltjes als The Miracle Morning en The Artist's Way zijn zo krachtig om te lezen, maar vooral als je de acties meteen toevoegt aan je routine.


Welke boeken mogen zeker niet in jouw leeslijst voor 2021 ontbreken? Ik ben benieuwd!
Personal Development

The Miracle Morning - Hal Elrod

168 Hours - Laura Vanderkam

Rest - Alex Soojung-Kim Pang

Let My People Go Surfing - Yvon Chouinard

We Need to Talk - Celeste Headlee

The Way of the Runner - Adharanand Finn

Shorter - Alex Soojung-Kim Pang

The Book of Ichigo Ichie - Francesc Miralles, Héctor Garcia


Creativiteit

Big Magic - Elizabeth Gilbert

The Artist’s Way - Julia Cameron


Voeding

Deep Nutrition - Catherine Shanahan

Bread Therapy - Pauline Beaumont


Business

Essentialism - Greg McKeown

Unscaled - Hemant Taneja

Launch - Jeff Walker

How Clients Buy - Tom McMakin, Doug Fletcher

The 4-Hour Work Week - Tim Ferriss

The Mom Test: How to talk to customers and learn if your business is a good idea when everyone is lying to you - Rob Fitzpatrick


Fictie / Waargebeurde verhalen

Such a Fun Age - Kiley Reid

Educated - Tara Westover


Avontuur

The Pants of Perspective - Anna McNuff

Dare to Do - Sarah Outenbottom of page