Mijn favoriete granolarecept

Naast creatief bezig zijn met klei, wol en hout, ben ik ook heel graag bezig in de keuken: nieuwe recepten uitproberen, en klassiekers beter onder de knie krijgen. En hoewel ik al sinds mijn tienerjaren lekkere gerechten op tafel weet te toveren, merk ik dat ik in de afgelopen maanden thuis de geheimen van het koken beter onder de knie heb gekregen.

Een boek dat me daarbij enorm heeft geholpen is Salt, Fat, Acid, Heat van Samin Nosrat. Ze legt in haar boek niet alleen recepten stap voor stap uit, maar geeft ook tips mee over de wetenschap achter bereidingswijzen. Waarom olie voor een bepaalde textuur in je brood of cake zorgt, bijvoorbeeld. Of waarom je best veel smaken mist als je alles full blast laat bakken tot het gaar en bruin is.


Deze granola is sinds kort mijn favoriet. Door hem traag te bakken aan lage temperatuur wordt hij perfect krokant. En de maple syrup maakt het echt een verwennerij. Het recept is geïnspireerd op dat van Samin Nosrat, maar zoals bij mij vaak het geval is tijdens het koken, heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.Wil jij ook het recept ontvangen? Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en je krijgt hem in je mailbox.