Kristien.jpg
Foto: Leen Van de Sande & Spot Workshops

Over mij

Ik ben Kristien, en je zou mij wel als een creatieve generalist kunnen omschrijven. Ik woon in Wezemaal, België samen met mijn vriend. Naast mijn hoofdberoep als technologieconsultant ben ik maar al te graag op zoek naar een creatieve uitlaatklep, en help ik graag anderen om ook creatief aan de slag te gaan.

 

Als kind was ik altijd in de weer met papiertjes, kraaltjes en glitter, maar tijdens het studentenleven en tijdens de eerste jaren van mijn carrière, is die creatieve kant stilletjes aan naar de achtergrond verschoven.

Midden 2019 kreeg ik plots een drang om weer creatief aan de slag te gaan. Ik werk sinds 7 jaar in een consulting job, en was daar pre-lockdown vaak voor op de baan. Tijdens avonden op hotel bedacht ik me dat het erg fijn zou zijn om op dat moment een makkelijk meeneembare creatieve hobby te hebben.
 

Op mijn zoektocht naar toegankelijke creatieve projecten waarvoor je geen hoop materialen nodig hebt, viel het me op dat zo weinig fysieke winkels moderne DIY-pakketten voor volwassenen aanbieden. En dus kocht ik een houten weefgetouw in een speelgoedwinkel, ging ik aan de slag met restjes wol, en ontdekte ik beetje bij beetje mijn creatieve stijl.


Zelf ontspan ik het meest door het maken van textielkunst: geweven wandhangers en accessoires, statement macramé backdrops, en vrolijke macramé vlaggetjes. Met liefde gemaakt voor jou. Enkele van mijn werken vind je in mijn portfolio. Daarnaast werk ik ook met plezier een commissie uit voor jouw zaak, huiskamer of airbnb.

Projectfivetonine ontstond tijdens de COVID-19 pandemie met het verkopen van creatieve thuispakketten of DIY-pakketten. In een DIY-pakket vind jij alle materialen én instructies om zelf een nieuwe techniek te ontdekken en een project uit te werken. Perfect voor beginners, origineel als cadeautje en inspirerend voor meer creatief plezier.

Mijn creatieve workshops organiseer ik volgens de filosofie van Ichigo Ichie, het unieke aan iedere ontmoeting. Samen werken we rond één grote tafel aan onze creatieve projecten, zodat we ideeën kunnen uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Daarnaast maak jij tijdens de workshop gebruik van duurzame en kwalitatieve materialen, en krijg je ook tips om zelf nadien verder aan de slag te gaan. En wie weet ontdek jij zo ook een nieuwe hobby?

 

Ik sta altijd open voor nieuwe samenwerkingen: consignatie en wholesale, workshops, het schrijven van DIY-tutorials, het uitwerken van een beleving of concept. Contacteer me gerust met jouw idee of concept, en ik plan graag een kennismakingsgesprek in.

2Q3A0927.jpg