Op zoek naar een leuk weekendproject? Macramé is een heerlijke techniek om een paar uurtjes mee zoet te zijn. En je kan er zoveel leuks mee maken!


  • Macramé onderzetters

Onderzetters zijn eenvoudig én verslavend om te maken. En ook perfect voor een gezellige namiddag met vriendinnen. Je vindt mijn macramé onderzetter tutorial hier.

Maar schrik niet, één onderzetter bevat best veel macramétouw :)
  • Macramé sleutelhangers


Heb je minder touw over? Dan zijn sleutelhangers altijd een goed idee! Ook met kleine restjes macramétouw maak je vrolijke sleutelhangers, zoals deze fishtail braid. Succes gegarandeerd bij je vriendinnen met zo'n leuk zelfgemaakt cadeautje.


Bron: www.macrameforbeginners.com


  • Macramé vlaggenlijn

Maak voor je volgende feestje eens zelf vlaggetjes! Met behulp van macramétouw en houten kralen kan je zelf een vrolijke vlaggenlijn maken. Kies voor één of meerdere kleuren touw in jouw favoriete kleuren. Tip: ook leuk in de kinderkamer!
Bron: www.minimalistmacrame.com


  • Macramé (lucht)plantenhanger

Geef je plantjes een nieuwe thuis met behulp van macramé. De macramé plantenhanger is immens populair, en voor een goede reden ook: planten in je interieur zorgen voor rust, ontspanning en frisse lucht. Score!


P.S. Deze plantenhanger kan je ook in mijn shop vinden!


  • Macraweave

Macraweave is de combinatie van macramé en weven. Met deze combinatie van technieken en materialen maak je mooie wall hangings om je interieur op te fleuren. Ik ben zelf een grote fan van het werk van Nederlandse fiber artist Tamar Samplonius.


Wist je overigens dat ik ook workshops Macraweave op het programma heb staan? Je ontdekt ze hier!Heb jij de smaak van macramé te pakken? Deel dan gerust jouw creatie en tag @projectfivetonine. Ik ben benieuwd wat voor moois je gaat maken!

0 keer bekeken0 reacties

De lente komt eraan, en dat betekent ook een update in de shop! In deze blog geef ik graag een overzichtje van de DIY pakketten die je deze lente in mijn webshop kan vinden.


1. DIY Pakket houtbranden

Houtbranden is een heerlijke manier om te ontspannen. Met een hete pen teken je patronen, letters of figuren op hout: ideaal om een plankje te personaliseren voor een cadeautje, om je eigen kerstversiering te maken, of voor leuke decoratie op een boomschijf voor in je interieur. Zelf ben ik grote fan van houtbranden: het werkt heerlijk ontspannend, en kan me steeds weer in de flow brengen.

Je koopt mijn DIY Pakket houtbranden nu voor €25. Daarnaast kan je bij je houtbrander ook enkele materialen bijbestellen, zoals een boomschijf, kleine houten schijfjes of houten lepels. Zo heb je meteen alles in huis voor je nieuwe project. En stay tuned, want binnenkort komt er een e-book aan, waar jij nog meer ideeën kan vinden om je houtbrander te gebruiken!


Foto: Leen Van de Sande & Spot Workshops


2. DIY Pakket Kleurrijke sleutelhangers van katoengaren

Macramé sleutelhangers blijven één van mijn favorieten. En ook in mijn shop is dit één van de meest populaire projecten. In dit pakket leer ik je de yarn wrapping techniek, die je nadien ook kan toepassen om wandhangers of een babymobiel te maken. Weer zo'n heerlijk project om in de flow te geraken.


Daarnaast krijg je ook twee sleutelringen met musketon, een stopnaald en een instructiekaart die toont hoe je de sleutelhanger zelf kan maken. Daarnaast is er ook een instructievideo beschikbaar!


Foto: Leen Van de Sande & Spot Workshops


3. DIY Pakket macrame luchtplantjeshouder

Spoiler alert! Vanaf 14 maart kan je in mijn shop ook mijn nieuwste DIY pakket bestellen: met macramé gaan we aan de slag om een houder te knopen voor luchtplantjes. Zelf ben ik helemaal gek op deze leuke plantjes: ze hebben geen grond nodig om te groeien, enkel veel licht, water en liefde. En in een macramé jasje zijn ze al helemaal prachtig in je interieur.

Het nieuwe pakket DIY luchtplantjeshouder van macramé is vanaf 14 maart te verkrijgen in mijn shop!


Foto: Leen Van de Sande & Spot Workshops


4. DIY Pakket Weven in het rond

Weven is nog één van mijn favoriete handwerk technieken. Met wol en katoengaren kan je prachtige wandhangers maken om je interieur op te vrolijken. Ik weef graag op een ronde metalen ring, die een kader vormt waarin je je werkje kan ophangen. Onlangs gaf ik mijn DIY pakket weven een update met nieuwe kleuren: roze, groen en blauwtinten. Krijg jij ook zin om het weven te ontdekken?
Hoe werken mijn DIY pakketten?

Een DIY pakket van Projectfivetonine legt de nadruk op het zelf ontdekken, spelen en leren: met mijn pakketten laat ik je enkele basistechnieken zien, die jezelf naar hartelust kan toepassen. Ik kies voor neutrale tinten met hier en daar een accentkleur, zodat het project mooi in de meeste interieurs past. Daarnaast geef ik in het DIY pakket voldoende vrijheid, zodat jij je wandhanger, sleutelhanger of boomschijf vorm kan geven zoals jij dat wil.

13 keer bekeken0 reacties

Houtbranden is een techniek die erg veelzijdig is. Je kan ervoor kiezen om gedetailleerde tekeningen te maken, of om een eenvoudige quote te schrijven op een plankje als cadeautje. Op deze pagina geef ik je wat meer uitleg over de materialen die je kan geburiken voor het houtbranden.


Tip: Probeer deze techniek ook eens uit op materialen als kurk en leer! Ook op deze materialen kan je met je brandpen mooie ontwerpen maken.


Ontdek meer tips op mijn Pinterest boardBoomschijven zijn erg geschikt voor het houtbranden. Vaak vind je in het tuincentrum boomschijven van den of berk: deze materialen zijn zachter en perfect voor tekeningen. Vaak zijn ze al glad geschuurd, en dus ideaal om als beginner mee aan de slag te gaan. Een boomschijf is perfect voor een bloemenkrans. Ook vind ik het fijn om op een boomschijf een klein schilderijtje te maken met de brandpen en waterverf.
Snijplanken van bijvoorbeeld beukenhout zijn ook prachtig als oppervlak om te branden. Ook hier heb je weinig tot geen schuurwerk aan. Het hout is vrij zacht, wat het geschikt maakt voor gedetailleerde tekeningen.
Houten lepels zijn ook een persoonlijke favoriet: perfect voor een naam of korte quote, en leuk als cadeautje! Vaak zijn deze lepels al geschuurd, waardoor je meteen met je houtbrander aan de slag kan.
Bamboe is een moeilijker oppervlak om te branden, omdat het ruwer en harder is. Je gaat hier het oppervlak iets meer moeten schuren dan bij een boomschijf of beukenhouten plank. De ribbels in een bamboe plank maken het moeilijker om precieze tekeningen te maken. Zelf gebruik ik bamboe dus vooral voor quotes of eenvoudige tekeningen.Mijn favoriete materialen om te houtbranden vind ik bij volgende winkels in België. Afhankelijk van het seizoen ga je andere producten terugvinden. Rond de Kerstperiode is het aanbod het grootst.


Dille en Kamille: in de winkels van Dille en Kamille vind je het hele jaar door onbehandelde (beuken)houten snijplanken, houten lepels, en andere houten decoratieobjecten.


Casa: naar aanloop van de Kerstperiode heeft Casa een uitgebreid aanbod aan boomschijven, houten dienbladen en andere kleine houten accessoires. Ook hier haal ik vaak houten oppervlakken voor cadeautjes.


AVA: bij AVA vind je allerlei creatief materiaal. Kleine houten labels, doosjes en houtschijfjes vind je er ook het hele jaar door.Heb jij het houtbranden al ontdekt? In mijn webshop vind je nu een DIY-pakket houtbranden: erg geschikt voor beginners, en perfect voor leuke, gepersonaliseerde cadeautjes.6 keer bekeken0 reacties