top of page

Creatief met restjes: merino lontwol

Merino lontwol is één van mijn favoriete materialen om mee te werken. Het is superzacht, warm en veelzijdig, wat het ideaal maakt voor meerdere winterse creatieve projecten.


Heb je met merino lontwol een XXL-deken gebreid? Dan is de kans groot dat je nog enkele kortere stukjes over hebt. Die kan je gebruiken voor volgende leuke projecten.


  • Weven

Verwerk stukjes lontwol in een geweven wandhanger. Met slechts 1-2 meter lontwol maak jij al mooie wandhangers, zoals het onderstaande schattige wolkje. Maar je kan ook kiezen om korte stukjes te verwerken samen met andere soorten garen in een geweven wandhanger.
  • Naaldvilten

Met merino lontwol, een viltnaald en een koekjesvorm maak je zelf eenvoudige figuurtjes voor in de kerstboom of voor op een pakje. En neem ook zeker een kijkje op de Instagrampagina van Amanda Pinechunks om haar prachtige gevilte gezinnetjes te bewonderen.Bron afbeeldingen: Pinterest


  • Naaldviltborduren

Kleine pluisjes lontwol zijn al genoeg om jouw volgende borduurwerkje een succes te maken. Gebruik bijvoorbeeld lontwol om de sweater van een geborduurde figuur in te kleuren - een prachtige textuur die je eenvoudig met een viltnaald aan jouw borduurwerk kan toevoegen!Bron afbeeldingen: Pinterest


Comments


bottom of page