top of page

Creatief bezig zijn als nieuwe mama (deel 1)

Hey! Laat ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Kristien, en samen met mijn vriend Jan en dochtertje Fien woon ik in Lier. Momenteel (mei 2023) ben ik fulltime thuisblijfmama, maar vanaf juli zal ik weer fulltime aan het werk gaan, voor het eerst na de geboorte van onze kleine meid in januari.


Toen ik startte met Projectfivetonine in 2020 zag ons leven er anders uit: de pandemie was net gestart, en ik was net aan het wennen aan het thuiswerken na enkele jaren veel op de baan te zijn voor mijn consulting job. Die extra vrije tijd die ik had bij het thuiswerken, zette ik maar al te graag in om creatief aan de slag te gaan.


Nu ben ik iemand die graag nieuwe dingen probeert, proeft, ontdekt. Anderzijds hecht ik veel belang aan duurzaamheid. Ik wou dus graag nieuwe handwerktechnieken uitproberen zonder hiervoor een hele hoop spullen in huis te moeten halen. Want let's face it - uitpuilende kasten met spullen zijn voor niemand goed. Zo kwam ik bij het idee van DIY-pakketten terecht. Een pakket met de materialen die je nodig hebt voor één project, én een klein beetje extra om creatief en spelenderwijs je eigen draai te geven aan het nieuwe medium dat je ontdekt.


Projectmatig denken helpt niet alleen om de materialen beperkt te houden, maar ook om dat bekende "blank page syndroom" aan te pakken. Want als je weet wàt je gaat maken, ben je sneller begonnen.


Als nieuwe mama maak ik nog altijd graag tijd voor een creatief project. Tijdens de dutjes van ons kleine meisje, of wanneer zij vol aandacht naar een mobieltje ligt te kijken, neem ik graag een projectje vast. En dan liefst eentje dat ik ook zonder problemen weer opzij kan leggen wanneer dat kleine meisje weer troost, knuffels of melk nodig heeft. Zo werk ik soms maar vijf minuutjes aan een projectje, en kan ik andere keren weer na een uurtje verbaasd opkijken dat ik zo lang ongestoord heb kunnen maken.


Wat maken, dat is waar ik enorm veel voldoening uithaal.


Maak er iets moois van,


Kristien

Comentarios


bottom of page