top of page

Punch needle 101: Beginnersfouten en hoe ze te vermijden

Punch needle is een geweldige creatieve ambacht die veel voldoening en plezier kan brengen. Als beginner kun je echter geconfronteerd worden met enkele veelvoorkomende fouten die frustratie kunnen veroorzaken. Maar maak je geen zorgen, ik help je graag op pad! In dit artikel bespreek ik de meest voorkomende beginner's fouten bij punch needle, en vind je waardevolle tips om die fouten in de toekomst te vermijden.


1. Te los gespannen stof: Een van de meest voorkomende fouten is het te los spannen van de stof in de borduurring. Wanneer je stof te los is, ga je je punch needle niet diep genoeg in de stof kunnen steken, en glijdt de naald er niet soepel genoeg door, en kan je je lusjes niet mooi egaal krijgen. Zorg dus dat je stof stevig in de borduurring zit: wanneer je op de stof trommelt, moet hij een dof geluid maken.


2. Verkeerd Gebruik van Punch Needle Tool: Een andere veelvoorkomende fout is het verkeerd gebruiken van de punch needle tool. Het is belangrijk om de naald recht naar beneden te duwen en niet schuin. Ook zorg je dat de korte kant van je naald in de richting kijkt waar je naartoe puncht. Zo kan de draad vlot door de naald passeren, en mooie egale lusjes achterlaten in de stof.


3. Onjuiste Keuze van Garen: Het kiezen van het juiste garen is essentieel voor een succesvol punch needle project. Wanneer je garen te dik is, passert het moeilijk door het holle gedeelte van je naald, waardoor je draad onder spanning komt te staan. Zo heb je het risico dat je je lusjes weer uittrekt, of dat ze niet egaal zijn. Ook kan te dik garen ervoor zorgen dat je lusjes te kort worden, waardoor je stof op de achtergrond zichtbaar is en je garen niet op zijn plaats blijft zitten. Wanneer je te dun garen gebruikt, gaan je steken niet mooi gevuld zijn, waardoor je werk minder mooi wordt.


4. Onvoldoende Afhechten van Draden: Het correct afhechten van de draden van je punch needle werk is belangrijk om ervoor te zorgen dat je project stevig blijft. Breng je draden altijd naar de voorkant van je werk (dit is de kant waar de lusjes zitten), en knip ze op gelijke hoogte als de lusjes. Zo heb je minder risico dat je je werk per ongeluk lostrekt.


Dit waren enkele veelvoorkomende beginnersfouten, die jou hopelijk op weg kunnen zetten om je werk wél een succes te maken. Loop je nog ergens vast? Stuur me dan gerust een mailtje of berichtje, en ik help je graag verder.

Comments


bottom of page